Nejen pití čaje, i pití rýžové pálenky je v japonské kultuře obřadným rituálem, nádoby na čaj a saké mají podobná umělecká měřítka. Není zvykem, aby si host naléval sám, spolustolující se mají vzájemně obsloužit. Daná lahvice na saké z glazované kameniny pochází z tradiční keramické produkce severního Kjúšú. Zdejší dílny založil podnikavý rod Hata, který na Kjúšú a severní Honšú po Hidejošiho invazích do Koreje v letech 1592 a 1597 přesídlil korejské hrnčíře. Vzešly odsud i sady nádobí pro čajový obřad vytvořené pro lenní knížata. Využívaná hlína byla pískovitá s vysokým obsahem železa, odtud červenohnědé zabarvení. Výraz tokuri znamená „ctnostný účel“ a byly jím označovány nádoby s úzkým hrdlem sloužící ke skladování lihovin, sojové omáčky či octa. Tělo zdobí nápis 高橋町松尾甚平: Takahaši-čó (čtvrť či město Takahaši – Vysoký Most), Macuo Džinbei (jméno výrobce či majitele).